بورل: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است نافرمانی ده‌ها نظامی صهیونیست از مشارکت در عملیات علیه رفح سندرز: متهم کردن اسرائیل به کشتار ۳۳ هزار فلسطینی، یهودی‌ستیزی نیست هیات حماس فردا راهی قاهره خواهد شد بازداشت موعود شمخانی تایید شد انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی کاخ سفید وزیر خارجه بحرین پس از ۱۳ سال وارد دمشق شد نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه جدیدترین موضع‌گیری لاپید درباره توافق با حماس پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا وزیر کشور: اجرای طرح انسداد مرز‌ها در حال پیگیری است کشف ۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق در بندر کلاهی میناب (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) وضعیت طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی مطلوب است دیدار معلمان نمونه با مقام معظم رهبری سارق بی‌رحم در مشهد طعمه‌اش را با نوشیدنی مسموم به قتل رساند + عکس جزئیاتی از برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ جهاد اسلامی: اسرائیل به این نتیجه رسیده که جنگ راهکار آزادی اسرا نیست ادعای رسانه صهیونیستی: هواپیمای رئیس موساد در ریاض به زمین نشست موشک‌های تاروس به اوکراین نخواهد رفت ادعای رسانه صهیونیستی: اکثر مسئولان اسرائیلی موافق توافق مبادله اسرا هستند
سرخط خبرها

سن اعتیاد در ایران ۲۴ سال| مرگ سالانه ۴ تا ۵ هزار ایرانی بر اثر سوءمصرف مواد مخدر

  • کد خبر: ۱۴۱۶۷۰
  • ۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۹
سن اعتیاد در ایران ۲۴ سال| مرگ سالانه ۴ تا ۵ هزار ایرانی بر اثر سوءمصرف مواد مخدر
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه سالانه ۱۰۷ هزار نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در جهان جان خود را می‌دهد و در ایران این عدد ۴ تا ۵ هزار نفر است.، سن اعتیاد در ایران را ۲۴ سال عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، اسکندر مؤمنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار کرد: ایران در همسایگی کشوری قرار دارد که رتبه اول تولید تریاک و شیشه و رتبه دوم حشیش را در دنیا دارد. ایران با توجه به اعتقاداتش ستاد مبارزه با مواد مخدر را تشکیل داده است که ۲۳ دستگاه مقابله‌ای، درمانی و توانمندسازی در آن عضو هستند. اگر تمام کشور‌هایی که در مسیر ترانزیت مواد مخدر هستند چنین کاری را می‌کردند و نهادی همچون ستاد مبارزه با مواد مخدر تأسیس می‌کردند قطعاً مسئله مواد مخدر به نوع دیگری در جهان مدیریت می‌شد.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته اعلام شد در افغانستان ممنوعیت کشت خشخاش وجود دارد، اما بعد از یک سال باید بگوییم در عمل اتفاق خاصی رخ نداده و حتی سازمان ملل در گزارش امسال اعلام کرد که تولید مواد مخدر در افغانستان ۱۶ درصد افزایش پیدا کرده است. در سال ۲۰۰۰ که افغانستان اشغال شده بود تولید مواد مخدر حدود ۲۰۰ تن بود و در سالی که اشغالگران می‌رفتند نه تنها افزایش چشمگیری در تولید مواد مخدر را شاهد بودیم بلکه تغییر الگوی مصرف را مشاهده کردیم و اشغالگران در افغانستان موفق شدند که تولید شیشه را ۵ برابر افزایش دهند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه مستندات داریم که برخی از هواپیما‌های ناتو، قاچاق رسمی مواد مخدر می‌کردند، گفت: شرایط اعتیاد در ایران نسبت به جهان مناسب است البته این موضوع به معنای آن نیست که ما از وضع موجود راضی باشیم.

مؤمنی با بیان اینکه در ایران میانگین سن اعتیاد ۲۴ سال و چند ماه است و در دنیا این عدد ۱۹ سال است، گفت: سالانه ۱۰۷ هزار نفر بر اثر سوءمصرف مواد مخدر در جهان جان خود را می‌دهد و در ایران این عدد ۴ تا ۵ هزار نفر است.

وی با بیان اینکه در آمریکا در ۴-۵ سال اخیر نرخ شیوع اعتیاد ۲ برابر شده است، گفت: تریاک همچنان در صدر مصرف در ایران است و ۸۰ درصد از معتادان مواد مخدر سنتی استفاده می‌کنند و ۲۰ درصد مواد مخدر صنعتی استفاده می‌کنند.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: حدود ۳۰ درصد از جوانانی که دچار اعتیاد شدند اعلام کرده‌اند که هیچ زمان فکر نمی‌کردیم با مصرف یک یا دو بار مواد مخدر معتاد شویم و حدود ۳۰ درصد هم به دلیل اینکه قدرت "نه" گفتند نداشتند به دام اعتیاد افتادند.

مؤمنی با اشاره به میزان کشفیات مواد مخدر در مرز‌های ایران گفت: از ابتدای سال تاکنون تلفات اشرار افزایش و شهدای نیرو‌های خودی ۴۰ درصد کاهش داشته است؛ ایران در صدر کشفیات تریاک جهان قرار دارد و ۵۹ درصد مورفین و ۲۷ درصد کشفیات هروئین جهان در مرز‌های ایران کشف می‌شوند. مواد اولیه مواد مخدر صنعتی، مواد شیمیایی و پیش‌ساز‌ها است که به خودی خود ممنوع نیست که عموماً از کشور‌های اروپایی به افغانستان وارد می‌شود و طی انجام مراحلی تبدیل به شیشه می‌شود.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه بیشترین کشفیات مواد مخدر در چه استان‌هایی است، گفت: ۷۴ درصد کشفیات مواد مخدر ایران در استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، کرمان و یزد رخ می‌دهد.

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در ایران حدود ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مصرف‌کننده مداوم مواد مخدر داریم، گفت: در تهران ظرفیت کاملی برای نگهداری معتادان متجاهر وجود دارد؛ در سال ۹۷ ظرفیت پذیرش ۴ هزار نفر در تهران وجود داشت و اکنون به ۲۶ هزار نفر ظرفیت افزایش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: بزرگترین چالش مبارزه با مواد مخدر و درمان معتادان "قانون" است، به عنوان مثال قانون می‌گوید معتاد متجاهر را باید ۳ ماه و در زمان خاص ۶ ماه نگهداری شود، مگر می‌شود فردی که به تجاهر رسیده است ۶ ماهه درمان شود؟ در سال‌های گذشته مراکز تولید مواد مخدر صنعتی در ایران داشتیم و اکنون باید بگوییم این مراکز خیلی کم شده است تا حدی که می‌شود گفت اصلاً مرکز تولید مواد مخدر صنعتی نداریم. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->